HÖSTLOVSLÄGER

VECKA 44

För 11:e året i rad arrangerar Skellefteå Konståkning ett höstlovsläger där vi välkomnar åkare från alla föreningar till Skellefteå! Lägret hålls i Skellefteå Kraft Arena, måndagen den 30 oktober till torsdagen den 2 november. Åkare erbjuds boende på Kanalskolan, ca 1,5 kilometers gångväg från ishallen.

Våra träningsalternativ


Vi erbjuder två olika alternativ för vårt höstlovsläger; konståkningsläger med övernattning för den som vill och skridskofritids.

Konståkningsläger, 2 500 kr

För dig som klarat lägst leomärke 8. Under fyra träningsfyllda dagar erbjuds ca 12 ispass samt 4 mark- och danspass. I lägeravgiften ingår, utöver träningspassen, även övernattning söndag-torsdag och samtliga måltider.

• Ca 12 ispass

• Dans- eller markpass

• Övernattning sön-tors

• Frukost, lunch, middag och kvällsfika

Skridskofritids, 950 kr

Skridskofritids är för dig som fyllt 5 år och som lärt dig att åka skridskor (Leomärke 2-8). Om du vill lära dig ännu mer skridskoteknik under trygga och glädjefyllda förhållanden är detta alternativet för dig! I lägeravgiften för skridskofritids ingår lunch och mellanmål måndag-torsdag samt ca 8 ispass och fyra lek- och gympapass. Åkare i skridskofritidsalternativet lämnas på arenan klockan 08 och hämtas senast klockan 16:30.


• Ca 8 ispass

• 4 lek- och gympapass

• Lunch och mellanmål

• Fritidsledare kl 08-16:30

• Konståkningsteori

Övernattning


Övernattning på Kanalskolan ingår i lägeravgiften för Konståkningsläger (alt 1). Övernattning och samtliga måltider finns som tillval för deltagare i skridskofritids (alt 2) för 500 kr. Åkare som ej fyllt 10 år får övernatta på lägret tillsammans med medföljande vuxen i mån av plats.


Medföljande vuxen


Om medföljande vuxen vill bo eller äta hos oss under lägret är det möjligt i mån av plats för kostnad enligt nedan:


• Övernattning 50 kr per natt

• Frukost/kvällsfika 30 kr per måltid

• Lunch/middag 70 kr per måltid

Önskan om övernattning och/eller måltider för medföljande vuxen ska anges vid lägeranmälan.


Ishall


Is- och markträningar sker i Skellefteå Kraft Arena intill campingen, 2 km från centrala Skellefteå.Tränare


*Michael Neuman

Michael är en svensk-slovakisk konståkare bosatt i Stockholm, som har varit huvudtränare i Djurgårdens IF Konståkning 2019-2022. Han är aktiv internationell tävlingsåkare och flerfaldig slovakisk mästare och har tävlat i EM 5 gånger.


Michael har den högsta tränarutbildningen 4B från Svenska Konståkningsförbundet och har 15 års erfarenhet inom show och koreografi.


Amelie Lundmark

Amelie är tränare i Skellefteå Konståkning sedan 2017 och har tränarutbildning 2B samt domarutbildning via Svenska Konståkningsförbundet. På sidan av sitt tränarjobb studerar Amelie ledarskap inom idrott vid Umeå Universitet.


Klara Vikström

Klara är tränare i Skellefteå Konståkning och har en kärlek för koreografi och att hitta olika uttryck till musik. Hon har tävlat på A-nivå och har tränarutbildning 1B.


Dans


Under lägret anordnas två danspass i samarbete med Mimis Dansstudio. Mimis Dansstudio startades 2020 av Mimi Werner, känd från bland annat Melodifestivalen, och blev direkt en populär dansstudio med över 200 aktiva första året.Mark


Jonas Ziolkowski jobbar som personlig tränare på tc360 i Skellefteå och har varit gruppträningsinstruktör sedan slutet av 90-talet.

Han leder nu gruppträningar inom Tabata-Core, Grit, Pump och Spinning.


Ankomst och inskrivning

Inskrivning för samtliga deltagare, både Alt 1 och 2 sker på Kanalskolan under söndag kväll den 29 oktober, preliminärt mellan klockan 18-20. Exakt plats och tid kommer att skickas till deltagarna.


Boende

Övernattande lägerdeltagare kommer att tas om hand av lägerföräldrar som även sover på skolan. Önskas extra övernattning torsdag-fredag mejla hej@skellefteakonstakning.se. Avståndet mellan Kanalskolan och Skellefteå Kraft Arena är ca 1,5 km.


Övernattande deltagare behöver ha med sig:

• madrass (max 110 cm bred)

• täcke

• kudde

• sänglinne eller sovsäck

• handduk och hygienartiklar

Åkarna måste ha fyllt minst 10 år för att få sova på lägret. För de åkare som ska sova över på lägret kommer mer information att skickas ut närmare lägerstart.

Frukost och kvällsfika serveras på skolan. Lunch och middag serveras på ishallen.


Tänk på att det brukar kunna vara både blött och kallt i november!
Ta med skor och kläder efter väder.


Anmälan

Anmäl dig till höstlovslägret genom vårt bokningssystem. Betalning av lägeravgift sker i samband med anmälan och vi erbjuder fyra olika betalningsmetoder:


• Swish

• Kortbetalning

• Faktura (via Qvickly)

• Delbetalning (via Qvickly)


Avanmälan

Vid avanmälan, eller om lägervistelsen måste avbrytas pga. sjukdom eller skada, återbetalas lägeravgiften proportionerligt av genomförd lägervecka, dock max 50%.


Övrigt


Varma mackor, frukt, fika, dryck mm kommer att finnas till försäljning på ishallen. Betalning sker med betalkort eller Swish.


Skellefteå Konståkning hoppas också kunna anordna en trevlig kväll efter träningarna onsdag den 1 november för alla lägerdeltagare på Kanalskolan. Mer information kommer vid inskrivning.

Kom ihåg att ta med träningskläder för is- och markträning (träningsskor, vattenflaska och hopprep är obligatoriskt).

Eventuella frågor mejlas till hej@skellefteakonstakning.se